Poradna Handsfree


Autor: | Vloženo: 13.03.2017 000 11:14 | Témata: Poradna Handsfree

Špatná slyšitelnost v helmě spolujezdce - vyklápěčka LS2

Dobrý den, máme tyto dvě jednotky v helmách - já Schubert C3 Basic, manželka LS2 FF324-Metro-Rapid. Já ji slyším dobře i ve vyšších rychlostech, manželka mě od cca 60 km/h neslyší a nerozumí. Při nižších rychlostech nebo na místě mě slyší a rozumí dobře. Hlasitost má na nejvyšší stupeň. Před tím ve staré helmě měla F4 a slyšela mě lépe. Udělal jsem někde chybu nebo nechá se to změnit nastavením jednotek?
Děkuji moc.

  • 13. března 2017 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, toto může ovlivňovat několik věcí najednou. Nejprve zkontrolujte verzi firmware-u jednotek - poslední verze pro F3MC je v. 110. (na jednotce máte zespodu štítek s číslem). Aplikace ke stažení u nás nebo na webu výrobce. Dále hraje roli umístění mikrofonu u Vás a umístění sluchátek u manželky. Neuvádíte, zda je slyšitelnost špatná při otevřené nebo zavřené přilbě či při obou situacích. Zkuste mít mikrofon mezi bradou a spodním rtem, aby nedocházelo k dýchání přímo na něj. Zkontrolujte, aby sluchátka manželky byla co nejblíže uchu a bez zbytečného krytí. Zkuste přehodit jednotky pro vyloučení jejich vady. Roli hraje i typ motocyklu, resp. krytí před prouděním vzduchu. Zkuste, co se stane, když při jízdě dáte před mikrofon ruku a nebude tak vystaven proudění vzduchu,....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Erik Schmidt

      13. března 2017 - Erik Schmidt

      Moc Vám děkuji za odpověď. Mohu se zeptat, jakou roli hraje verze firmware? Mají být u obou jednotek stejné?
      Špatná slyšitelnost v helmě je při jízdě, tedy při zavřené helmě. Sluchátka jsem dal do předpřipravených "prohlubní" v helmě. Ale zkontroluji, aby byla blízko uší. Mikrofon jsem měl před pusou, zkusím ho dát níže. Máme Transalpa 600. Určitě nějaké turbulence mi do helmy jdou, ale když měla manželka předchozí helmu s F4, tak mě slyšela lépe.
      Vyzkouším ještě různé možnosti (výměna jednotek i celé helmy navzájem). Mohlo by třeba pomoci odebrání spárovaných jednotek a znovu je spáriovat?

      Ještě jednou děkuji za ochotu řešit tento problém.


    • InterphoneF5.cz

      13. března 2017 - Oficiální zástupce obchodu InterphoneF5.cz

      Firmware řešil i kvalitu zvuku, tak to určitě zkontrolujte - ať máte na obou jednotkách stejný=poslední. C3 je dobrá přilba a zvuk by se měl přenášet do druhé přilby bez problému. Opětovné spárování změnu nepřinese.


    • Erik Schmidt

      14. března 2017 - Erik Schmidt

      Dobrý den, tak sypu si popel na hlavu. Chyba byla v nastavení automatické kontroly hlasitosti. Ještě jsme to sice nezkoušeli jízdou, ale věřím, že bude vše v pořádku. Moc Vám děkuji za ochotu a vstřícnost.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.